Tuesday, January 27, 2009

Σκότωσαν το πάρκο μας..

Στις 23/1/2009,η ομάδα της περιβαλλοντικής του 41ου Γενικού Λυκείου Αθηνών, στείλαμε επιστολή στο δήμο ώστε να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε και να διορθώσουμε τις βλάβες που υπήρχαν στο παρκάκι Κύπρου και Πατησίων. Αυτό γιατί όταν είχαμε πάει στο πάρκο να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται είδαμε ότι υπήρξαν πολλά μειονοκτήματα. Δυστυχώς το παρκάκι αυτό δεν ήταν και στην καλύτερη καταστάση, αντικρίσαμε κατεστραμένα παγκάκια, κούνιες κατεστραμένες και το πάρκο δεν ήταν καθόλου καθαρό. Με αποτέλεσμα ο κόσμος που πηγαίνει στο συγκεκριμένο πάρκο,να μην μπορεί να ανασάνει ελέυθερα και τα μικρά παιδιά να κινδυνεύουν από τα κατεστραμένα παιχνίδια.
Πέρα όμως από τα κατεστραμένα παιχνίδια, επειδή το περιβάλλον, λόγω του ότι ο χώρος περιέχει αρκετές βρωμιές είτε λόγω έλλειψης κάδων απορριμάτων και ανακύκλωσης, είτε λόγων αδιαφορίας πολλών πολιτών οι οποίοι δεν προσέχουν πολλές φορές και με τον δικό τους τρόπο ρυπαίνουν το χώρο. Ο κόσμος, αλλά κύριως τα παιδιά κινδυνεύουν και από αυτούς τους παράγοντες.
Παρόλα αυτά αν ο δήμος και το κράτος δεν βοηθάει και αυτό από την δική του πλευρά οι απλοί πολίτες δεν μπορούν μόνο αυτοί να συμβάλλουν στην σωστή και καλή διατήρηση του πάρκου. Αυτό μας δείχνει κατά πολύ την αδιαφορία του δήμου για τα δημόσια πάρκα και γενικότερα όσα πάρκα δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του.
Έτσι και εμείς βλέποντας τα όλα αυτά προθυμοποιηθήκαμε να βοηθήσουμε και με κάποιες ομάδες απλών πολίτων αλλά και με μια μικρή βοήθεια από τον δήμο, να πάμε και να καθαρίσουμε το πάρκο ώστε ο κόσμος να μπορεί ελέυθερα να το επισκέπτεται χώρις να ανησυχεί για το εάν είναι η όχι ασφαλές για τα παιδιά τους. Και ο δήμος εάν βάλει κάποιες ειδικές ομάδες ώστε να το συντηρούν και να το καθαρίζουν τακτικά, το παρκάκι να ξαναζωντανέψει και να γίνει ένας αγαπητός χώρος για τους πολίτες αλλά ειδικότερα για τους νέους οι οποίοι έχουν ανάγκη για ένα ωραίο και ελέυθερο χώρο να περνούν μαζί κάποιες ώρες.
Και όχι μόνο στο παρκάκι αυτό αλλά και σε όλα τα πάρκα. Δεν έχουμε ανάγκη μόνο από τις καφετέριες αλλά και ανάγκη από παρκάκια και γενικότερα από πράσινο. Αυτός ήταν ο σκόπος μας και ο λόγος που στέιλαμε την επιστολή στο δήμο.

Τρείς μέρες μετά, στις 26/1/2009,ξημερώματα ο δήμος έστειλε στο παρκάκι ειδικούς ΟΧΙ όμως για να καθαρίσουν τα πάρκο αλλά για να ΚΟΨΟΥΝ τα δέντρα μας.
Που σημαίνει ΟΧΙ μόνο ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ για αυτό που τους στείλαμε αλλά ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ το πάρκο μας. Και όλα αυτά γιατι;;; Γιατί θέλουν να φτιάξουν πάρκινγκ για να εξηπηρετήσουν ΠΑΛΙ τα δικά τους συμφέροντα!!
Δεν υπολόγισαν κανέναν.. Ούτε τους πολίτες ούτε τα παιδιά αλλά κυρίως δεν υπολόγισαν την ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΗ!!!! Πιο αδιάφοροι από ποτέ!

Για κάποιους ζωή είναι τα πάρκινγκ, τα γκαράζ και γενικότερα το ΧΡΗΜΑ.. Δεν τους νοιάζουν οι δικές μας ψυχές καθώς και οι ψυχές των δέντρων και των πουλιών που είχαν τις φωλιές τους φτιαχμένες πάνω τους.
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ......... ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!..
Αδιαφορούν για το μέλλον μας, για το αύριο. Και το μέλλον μας θα είναι πολύ καλύτερο αν το περιβάλλον μας, μας γεμίζει με πράσινο και ομορφιά!
Να κατορθώσουμε να ανασαίνουμε καθαρό αέρα και όχι μέρα με τη μέρα να σκοτώνουμε τους πνεύμονες μας αλλά και τη φύση... Το πράσινο για μας είναι ΖΩΗ!!...

Σάββατο 24/1/2009, ένας γνωστός επικοινώνησε μαζί μας από την Βιέννη.. Μας έστειλε ένα κείμενο με το οποίο μας λέει πως στη Βιέννη ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ κτήρια για να ΧΤΙΣΟΥΝ πάρκα... Και εάν θέλουν να χτίσουν πάρκινγκ, πρώτα θα φτιάξουν τα πάρκα και από κάτω θα φτιάξουν τα πάρκινγκ.
Ενώ στη χώρα μας κάνουν τα πάντα για να καταστρέφουν ό,τι πολυτιμότερο έχουμε..ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ...ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ...
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν πολλά πάρκα με πολύ πράσινο και σε άριστη κατάσταση... Και σε εμάς,το δικό μας κράτος κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Δεν είμαστε λοιπόν εμείς αυτοί που αδιαφορούμε και αυτοί που φέρνουμε την χώρα μας σε αυτή την ΑΘΛΙΑ κατάσταση... Αυτοί που θέλουν να μας εκπροσωπούν πρέπει να μας ακούσουν....

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ..
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΓΚΑΡΑΖ...
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ...


ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ....
ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ..
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!..

Μην εκμεταλλεύεστε την εξουσία σας και τις καρδιές μας.................

1 comment:

Softart said...

Συγχαρητήρια για τα καταπληκτικά σας άρθρα για το παρκάκι, συνεχίστε την καλή δουλειά και ποτέ μην εγκαταλείψετε τον αγώνα.
Πήραμε την ελευθέρια να αναδημοσιεύσουμε μερικά σημεία.