Monday, January 26, 2009

Κύπρου και Πατησίων 26/01/09















Σήμερα 26 Ιανουαρίου 09 στις 6 π.μ. έδωσαν τη χαριστική βολή στο παρκάκι μας στην Κύπρου και Πατησίων. 44 αιωνόβια δέντρα που έδιναν μία ανάσα στην ασφυκτική ζωή της Κυψέλης, ξεριζώθηκαν. Ο Δήμος Αθηναίων έκοψε αυθαίρετα αυτά τα δέντρα παρόλο που υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση του δασαρχείου για το πάρκο αυτό σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίνεται "ούτε η υλοτομία οιουδήποτε δέντρου ούτε και η απομάκρυνση ή καταστροφή της βλάστησης".

Εμείς ως περιβαλλοντική ομάδα μαθητών, την Παρασκευή 23/01/09 είχαμε στείλει μία ηλεκτρονική αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 258 στο Δήμο Αθηναίων. Στην επιστολή μας αυτή ζητούσαμε να καθαριστεί επιτέλους το πάρκο το οποίο εδώ και μήνες ήταν εντελώς παραμελημένο. Η απάντηση του δήμου ήταν άμεση: Σήμερα Δευτέρα 26/01/09 το καθάρισαν ολοκληρωτικά.

Κάτοικοι της περιοχής και δύο δημοτικοί σύμβουλοι υπέβαλαν μήνυση κατά του δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων, καθώς και των αρμόδιων διοικητικών υπαλήλων.

Είμαστε πολύ λυπημένοι και θυμωμένοι με την όλη κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας.

Περισσότερα για το παρκάκι αυτό καθώς και φωτογραφίες που δείχνουν πόσο παραμελημένο ήταν τους τελευταίους μήνες μπορείτε να δείτε σε προηγούμενη δημοσιέυση με τίτλο "Παρκάκι Κύπρου και Πατησίων".

2 comments:

κάκος said...

Φίλοι μαθητές - πολίτες της πόλης μας .
Διάλεξα να αναδημοσιεύσω την ανάρτησή σας σχετικά με τα αίσχη που συμβαίνουν στο πάρκο της Κύπρου & Πατησίων !
Μπράβο για την ευασισθησία σας !
Συγχαρητήρια στην ομάδα σας και στον επικεφαλή σας !

head charge said...

«Δανείστηκα» μερικές φωτογραφίες - με σαφή αναφορά και παραπομπή στο δικό σας blog - για μια ανάρτηση εδώ, ελπίζω με την άδειά σας.

Πολλά μπράβο για τις προσπάθειές σας, παιδιά, μην το βάζετε κάτω!